Haber 14.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 744

Bakan Özhaseki: Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi, seçimden sonra açılacak (2) - Yeniden

NOT: Asım Balcı'nın, Mamak Belediye Başkanı ifadesi belediye başkan adayı olarak düzeltilerek ek haber yeniden geçild

NOT: Asım Balcı'nın, Mamak Belediye Başkanı ifadesi belediye başkan adayı olarak düzeltilerek ek haber yeniden geçildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞANTİYESİNE ZİYARET

Bakan Mehmet Özhaseki, Mamak Belediye başkan adayı Asım Balcı ile birlikte Mamak'ta Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Şantiyesi Alanını ziyaret etti, kentsel dönüşüm projesi hak sahipleriyle buluştu. Özhaseki, mahallede kentsel dönüşümle ilgili sorunlar olduğunu belirterek, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizler de yol arkadaşları olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yerelde bütün belediye başkanı arkadaşlarımız eser bırakmaya çalışıyorlar. Hizmet siyasetini önceliyorlar" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 680 bin evin yıkıldığını, 170 bin dükkanın ve iş yerinin yıkıldığını, hasarın ve acının çok büyük olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, "19'unda dağıtacağımız evlerde 75 bin konut orada vermiş olacağız. 5'inci aydan itibaren de 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi gece gündüz orada arı gibi çalışıyoruz. Binden fazla şantiyemiz var, 4 bin 330 tane köy evi yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Burada işlerinin kolay olduğunu kaydeden Özhaseki, "Birinci etapla ilgili 460 civarında burada konut ve iş yerleri yapılıyor. Orada 300 kadar hak sahibiyle kardeşlerimiz anlaşmışlar. Sözleşme imzalamışlar. Biz buna devam edeceğiz. Bizler buradaki ikinci ve üçüncü etabı da yapacağız. Buradaki vatandaşlarımızla da tek tek anlaşarak, aynı şekilde vereceğiz. Afet bölgesi diye gösterilen yerdeki vatandaşlarımızı da bu kapsama alacağız. Sizler İnşallah evlerinize oturuncaya kadar 'Allah sizden razı olsun' deyinceye kadar bu mahalleden çıkmayacağız" dedi.

'EVLERİMİZİ YENİLEYECEĞİZ'

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirten Özhaseki, "Bunu bilelim, bu acı bir gerçek. Efendim 'bizim burası üçüncü derece, dördüncü derece.' Geçin buraları. Şu anda hareketli 490 civarında fay hattı var. 500'e yakın fay hattı var. Hangisi ne zaman kırılacak, hangi saatte kırılacak, hangi şiddetle kırılacak bilme ihtimalimiz pek yok. Allah korusun bunların dayanma ihtimali yok. O yüzden bir an önce evlerimizi yenilemeliyiz. İşimizi yapacağız, çalışacağız, evlerimizi yenileyeceğiz. Bundan endişeniz olmasın" ifadelerini kullandı.

0 Yorum Yapılmış