Haber 30.04.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 541

İstanbul - Çin: Türkiye'yi her zaman Çin'in en önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz

– Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong'un ev sahipliğinde “Çin’deki Fırsat Dünyası Toplantısı” Türk iş insanlarının katılımıyla bugün İstanbul’da yapıld

– Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong'un ev sahipliğinde “Çin’deki Fırsat Dünyası Toplantısı” Türk iş insanlarının katılımıyla bugün İstanbul’da yapıldı. Yatırımcılar için Çin pazarının özelliklerini vurgulayan Başkonsolos Xiaodong “Türkiye'yi her zaman Çin'in en önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz” dedi.

Çin’in mevcut ekonomik durumunu, Türkiye ve Çin arasındaki iş birliklerini ve ikili ilişkileri değerlendiren Çin Başkonsolosu Wei Xiadong konuşmasında, “Bugünkü temamız, Çin’deki Fırsat Dünyası. Geçtiğimiz yılda Çin ekonomisi 126 trilyon Yuanı yani yaklaşık 17.52 trilyon ABD dolarını aştı ve çoğu ekonomiden önemli ölçüde daha yüksek olan yüzde 5.2 ile bir büyüme oranıyla küresel büyümenin üçte birlik kısmına katkıda bulundu. Bu yılın ilk çeyreğinde Çin'in gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) yıllık bazda yüzde 5.3, tüketim mallarının toplam perakende satışı yüzde 4.7, toplam ithalat ve ihracat yüzde 5 oranında arttı. Bu bahsettiğim veriler, Çin'in ekonomik toparlanmasının sağlam ve güçlü kalmaya devam ettiğini tam olarak göstermektedir.

Yeni endüstriler, yeni modeller ve yeni itici güçler, büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırıyor. Çin ekonomisi oldukça dayanıklı, büyük bir potansiyele sahip ve uzun vadeli iyiye dair esaslarında bir değişiklik bulunmuyor. Yüksek kaliteli kalkınmayı ve Çin tarzı modernleşmeyi ilerletmeye, Çin halkının daha iyi bir yaşam sürmesini sağlamaya devam edeceğiz. Çin'in kalkınmasının parlak bir geleceğe sahip olduğuna ve küresel ekonomik kalkınmanın en önemli motorlarından biri olmaya devam edeceğine dair güven ve kararlılığa sahibiz” ifadelerine yer verdi.

Türk yatırımcılara sağlanacak kolaylıklar konusunu Demirören Haber Ajansı’na

0 Yorum Yapılmış